Ny redovisningsekonom till Progrits!
Ekonomiavdelningen på Progrits förstärker med redovisningsekonomen Emma Nyman, som förutom stenkoll på siffror även har koll på vin, eftersom hon är utbildad sommelier. Lär känna Emma bättre här (och få reda på vad hon hade valt för dryck i glaset för resten av livet!)
Vem är Emma?
– Jag är född och uppvuxen i Varberg, men flyttat runt på olika platser. Till exempel har jag bott tio år i Oslo, varit en sväng i Mexiko, samt bott och jobbat i Stockholm. För några år sedan bestämde jag att det var dags att sätta mig i skolbänken igen, så jag började studera till redovisningsekonom på IHM i Göteborg.
Vad har du gjort tidigare?
– Jag är utbildad sommelier och har arbetat en hel del på olika krogar och restauranger genom åren. Men under och efter min studietid på IHM har jag arbetat som ekonom, både på en redovisningsbyrå och en verkstad med olika filialer över landet.
Varför sökte du till Progrits? Vad var det som lockade?
– Jag kände att jag behövde lite mer struktur och fler möjligheter att utvecklas. Jag fastnade för annonsen och fick ett bra intryck av de personer jag träffade under rekryteringsprocessen, och kände att Progrits var strukturerat - men på ett roligt sätt!
Vad har varit det bästa med din första tid här?
– Kollegorna! Tidigare har jag varit ganska isolerad i min roll, men här ingår man i en större ekonomiavdelning där det finns både härliga kollegor och väldigt mycket kunskap som jag gärna tar del av. 80-talsfesten som vi hade på en AW förra veckan var väl också en höjdpunkt!
Som tidigare sommelier - om du fick välja en dryck för resten av livet, vad blir det då?
– Champagne! Det är en extremt underskattad dryck att para med mat. När folk tvekar över om man ska ha rött eller vitt brukar jag säga; ”when in doubt, drink champagne!”