Marcus Nordin blir ny VD för Infospread

Marcus_Stefan.jpg

Vårt senaste tillskott till Progritsgruppen, Infospread, gör förändringar inom teamet för att säkerställa fortsatt utveckling av företaget och dess produkt. Marcus Nordin, som tidigare varit COO, kommer att ta över rollen som VD. Samtidigt blir tidigare VD och grundare, Stefan Johansson, kvar i bolaget i rollen som Affärsutvecklare och Senior rådgivare.

 

Grattis, Marcus! Berätta lite mer om dig själv.

– Jag är en 37-årig trebarnsfar från Jönköping, som bor tillsammans med min familj i Kaxholmen utanför Huskvarna. Familjen består av min fru Henny och våra tre döttrar på tio år, åtta år och två månader. Senaste tillskottet kom nu i juli och visade sig vara en tjej till – så på hemmafronten ligger jag i klart underläge.

Den tid som återstår efter arbete och familj ägnar jag åt att träffa vänner, löpning samt fixa med hus och trädgård. När det vankas semester tycker jag om att resa, gärna med bil i Europa.

Berätta lite mer om din resa med Infospread och hur det känns att bli VD.

– Jag har varit på Infospread i snart sju år. Jag började som marknadschef och kommer närmast från rollen som Operativ chef (COO). I och med att jag kom in ganska tidigt i bolaget har jag hunnit blanda mig i det mesta vi gör. Jag har dessutom jobbat på kundsidan tidigare, vilket gör att jag har en god bild av våra kunders vardag och behov. 

Att nu få ta steget att bli VD känns fantastiskt. Jag ser mycket fram emot att fortsätta utvecklingen av företaget och våra produkter. Tillsammans med engagerade medarbetare och kunder tar vi nu nästa steg i utvecklingen av digitala tjänster för kollektivtrafikbranschen.

Stefan, du är grundare och tidigare VD och kommer att finnas kvar i Infospread. Hur kommer övergången att fungera?

– Det kommer att bli en smidig övergång. För att underlätta har Marcus och jag delat på VD-uppgifterna den senaste tiden, så nu är han riktigt varm i kläderna och redo att ta över rodret. För mig är förändringen välkommen. Nu kan jag fokusera på att på att träffa kunder och utveckla bolagets tjänster, så som allting började 2005.

Hur kommer skiftet att se ut för dig, Marcus?

– Jag kommer utgå från allt bra som finns upparbetat och ta det vidare nu när jag tar över ledningen. Att Stefan är kvar i bolaget som senior rådgivare är en stor tillgång. Jag ser stora möjligheter för Infospread och det är med gemensamma krafter vi tar nya steg i utvecklingen.

… och vad tror du att förändringen kommer innebära för Infospread?

– Kundernas behov av lösningar förändras i takt med att både samhälle och teknik utvecklas. Här skall vi fördjupa oss och det görs bäst i tätt samarbete med våra kunder. Nu stärker vi det samarbetet med Stefan som Affärsutvecklare och Senior rådgivare.

Vad säger du, Stefan?

– Ja, förändringstakten i branschen är hög och kundernas krav har ökat. Då behövs ny energi och styrka i bolagets operativa ledning. Det får vi med Marcus som ny VD.

 

Jobba med oss!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor