En portion glädje i en svår tid

Present_collage.jpg

Det krävs knappast någon utläggning om rådande situation och dess konsekvenser – vi lider med de mest påverkade och gör vad vi kan för att fortsätta framåt tillsammans. I tuffa tider är det härligt att påminnas om den värme som alltjämt strömmar där ute, och att det finns människor som viger sina yrkesliv åt att hjälpa andra.

 

Under slutet på fjolåret samlade Bettan Byvald, Sori Reif Abdali och resten av gänget på Socialtjänsten i Angered, Göteborg – som bekant – in presenter tillsammans med alla medarbetare inom Progrits. Insamlingen skedde som ett led i demokrati- och integrationsprojektet ”Familjeakademin”, där Socialtjänsten träffade olika familjer som varit i Sverige mellan 2–5 år och som haft bekymmer med att komma ut i arbete.

Familjerna kommer främst från Syrien och utöver samtal för att förstå reaktioner från sin flykt till Sverige och ökad förståelse för det nya landet, fick barnen alltså även presenter – likt många barn i Sverige får julklappar. Bettan, Sori och deras team sorterade över 150 presenter och packade de familjevis, innan de gav sig ut på turné i Angered.

För oss berättar Bettan och Sori om kära återseenden efter en tid isär. De berättar om barn som gav uppdateringar kring hur det gick i skolan och i fotbollslaget, men också föräldrar som bekymrade sig för sina släktingar och vänner i Syrien. Socialtjänsten fick många berättelser som väckte starka känslor, men de fick också glada nyheter om förstahandskontrakt på lägenheter, nya jobb och avklarade nationella prov.

De träffade blivande socionomkollegor, jurister, fotbollsproffs och läkare – och inte minst överförtjusta barn med nya leksaker. Socialtjänsten i Angered skänkte glädje till många familjer genom presenterna, och fortsätter att göra så genom sitt stöd.

För oss inom Progrits ger deras berättelser om presentutdelningen glädje i en svår tid, och familjernas berättelser både perspektiv och framtidshopp.

– Jag vill rikta ett stort tack till Socialtjänsten i Angered och alla medarbetare inom Progritsgruppen för deras värme och engagemang, säger Björn Ekström, Koncernchef på Progrits.

Jobba med oss!

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor