Varmt välkommen Olof Olsson till Bilvision och rollen som systemutvecklare

Olof Olsson.jpg

 

Förra veckan började Olof Olsson som systemutvecklare hos vårt dotterbolag Bilvision – vilket vi är väldigt glada för!

Olof – några meningar om vem du är?

Jag bor vid Rådasjön i östra Mölndal, på gränsen till Härryda. Dit flyttade vi 2014 och har sedan dess varit involverade i det ena renoveringsprojektet efter det andra. Om det inte är renovering, så ordnar tomten ständigt med trevliga sysselsättningar såsom gräsklippning och ogräsrensning.

Vad har du gjort tidigare?

Jag började arbeta som systemutvecklare 1996. Sedan dess har jag utvecklat system byggda på windowsprogram, webb och databaser. Under mina 14 första år arbetade jag på Commentor, vilka utvecklar system för postorder och distanshandel med kunder såsom Miljonlotteriet och MrMusic.

Efter Commentor jobbade jag hos Timeplan Hotel, som tillverkar system för att schemalägga personal på hotell, restaurang och veterinärskliniker. Där sysslade jag med utveckling i ASP.Net mot MS SQL Server.

Därefter arbetade jag ett år för Göteborgs Universitet, där jag under ett vikariat medverkade vid utvecklingen av ett system för att arkivera forskningsrapporter inom humaniora, medicin och arkeologi.

De senaste 2,5 åren har jag arbetat på Veoneer (avknoppning från Autoliv) som databasarkitekt och devops. Där utvecklade jag ett system för att de skulle kunna exploatera mätvärden från produktion, så att analytikerna skulle kunna få ut statistik och färgglada kurvor.

Varför valde du Bilvision och rollen som systemutvecklare?

Uppdraget på Veoneer var i princip klart, även om analysgänget framhärdade i att jag skulle vara kvar 😊. Vilket fick mig att fundera på någon verksamhet som liknade distanshandel men även hade något nytt spännande inslag och där dök Bilvisions annons upp som en intressant möjlighet.

Jobba med oss!

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor